carrie cushion

Jouw zitkussen voor

bekkenpijn en bekkenbodempijn

Balanskussen

Een balanskussen is een alternatief voor een medisch zitkussen om een actieve zithouding aan te nemen. Als je normaal gesproken snel onderuit gezakt zit, dan kan een balanskussen helpen om je houding aan te passen. Bij veel zitpijn kan het slim zijn om eerst naar de houding van het lichaam te kijken, aangezien een verkeerde houding veel druk kan veroorzaken op bijvoorbeeld het stuitje of andere gedeeltes van het zitvlak.

  • Het medisch zitkussen bestaat uit twee lagen schuim met verschillende hardheden, zodat hij de juiste ondersteuning biedt.
  • Er zijn twee verborgen gaten in het zitkussen verwerkt die de druk op het stuitje en het genitale gebied verminderen.
  • Het medisch zitkussen heeft een opblaasbaar luchtkussen om de spanning van de zitbeenderen te verlichten.
  • Daarnaast is de bovenste laag voorzien van medisch textiel dat waterproof, urineproof, antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken is.

Carrie Cushion 50 dagen uitproberen

Zoals je ziet zijn er veel situaties waarbij het Carrie Cushion verlichting kan bieden. Je komt er echter maar op één manier achter of jij geholpen bent door het zitkussen en dat is door het te proberen. Mocht het binnen 50 dagen niet bevallen dan retourneer je het en ontvang je een terugbetaling. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de onderstaande knop.

Wat is een juiste zithouding?

Bij de juiste zithouding houd je de wervelkolom te allen tijde in de neutrale positie. De wervelkolom heeft van nature een zachte S-vorm. Deze vorm houd je aan door recht tegen je stoel aan te zitten, zowel met je onder- als bovenrug. Als je dit doet, dan voel je een holling in je onderrug die langzaam afloopt richting de bovenrug. Je nek houd je hierbij in een vrijwel steile positie. Het kan daarom fijn zijn om een stoel te hebben die ook de nek nog ondersteund.

In deze zithouding laat je je schouders ontspannen. Dit kun je doen door je ellebogen goed te ondersteunen door ze op tafel te zetten of op de armleuningen van de stoel. Als je de armleuningen van de stoel gebruikt, zet deze dan wel hoog genoeg, zodat je niet voorovergebogen gaat zitten. Tot slot plaats je je voeten altijd plat op de grond in een hoek van 90 tot 120 graden. Red je dit niet? Dan kan een voetensteuntje, een verstelbare bureaustoel of een ergonomische bureaustoel op maat de uitkomst bieden.

Hoe kan een balans zitkussen hierbij helpen?

Met een balanskussen probeer je continu je balans te houden en daarmee zit je vanzelf in de juiste zithouding. Het kan daardoor bijvoorbeeld het stuitje ontlasten als je normaal gesproken onderuit gezakt zit. Als je merkt dat je snel onderuit gezakt zit, dan kan het fijn zijn om een balanskussen te gebruiken om een actieve zithouding aan te nemen.

Met een balans zitkussen kun je je verschillende spieren ook trainen met behulp van therapeutische oefeningen. Dit kan erg fijn zijn bij een zwangerschap om zo de bekkenbodemspieren te trainen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op het balanskussen te gaan zitten met je armen langs het lichaam en je benen omhoog te bewegen terwijl je je balans houdt.

Het nadeel van een balanskussen

Als je het balanskussen wilt gebruiken om de juiste houding te stimuleren, dan kan dit ook nadelen met zich meebrengen. Zo wordt het kussen vaak ‘op momenten tussendoor’ gebruikt, maar het is geen oplossing die je de gehele dag door kunt gebruiken. Je lichaam heeft ook rust nodig en ook dan wil je comfortabel kunnen zitten.

Het kan daarom in sommige gevallen beter zijn om te kiezen voor een medisch zitkussen dat de juiste houding stimuleert. Door een goed zitkussen te gebruiken dat jouw zitvlak ondersteunt is het gemakkelijker om de juiste houding aan te nemen op een stoel. Een medisch zitkussen kun je daarnaast altijd gemakkelijk meenemen en op verschillende zitplaatsen in huis of buitenshuis gebruiken.

Een medisch zitkussen bij zitpijn

Carrie Cushion is een voorbeeld van een medisch zitkussen dat kan helpen bij zitpijn. Dit is geen balanskussen, maar zorgt er wel voor dat je op iedere plek fijn kunt zitten. Zo heeft dit zitkussen twee hardheden om zelf de ondersteuning te kiezen die jij nodig hebt, maar is het kussen ook voorzien van speciale verborgen gaten om de druk op jouw stuitje en het genitale gebied te verminderen.

Verder kun je zelfs de spanning op de zitbeenderen die je wellicht ervaart op een normale stoel verminderen met het opblaasbare gedeelte in het medisch zitkussen. Je kunt hier meer informatie vinden over het Carrie Cushion zitkussen en hem zelfs 50 dagen op proef bestellen.

Het orthopedisch zitkussen Carrie Cushion

Mocht je meer willen weten over Carrie Cushion, dan vind je hier veel informatie over het zitkussen. Je ontvangt het zitkussen altijd 50 dagen op proef, omdat we willen dat het echt helpt om jouw vorm van zitpijn tegen te gaan.

We helpen je graag!

Vragen over het orthopedisch zitkussen van Carrie Cushion? Neem contact met ons op.

Vind je antwoord in de F.A.Q.

De snelste manier om een antwoord te vinden op je vraag is door te zoeken in de F.A.Q.-sectie op onze website. Hier vind je alle veelgestelde vragen over Carrie Cushion.

Ga naar de F.A.Q.

Bel voor een snel antwoord

Je kunt ons altijd bellen voor een snel antwoord op jouw vraag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

085 487 3333

E-mail onze experts

Heb je een vraag die beantwoord moet worden door een bekken(bodem)- of zitspecialist? Stuur ons een e-mail. Je krijgt dan gegarandeerd direct contact met één van onze experts.

expert@carriecushion.nl