carrie cushion

Jouw zitkussen voor

bekkenpijn en bekkenbodempijn

Blijvend trauma

Wanneer je betrokken bent geraakt bij een ongeval, kunnen er bepaalde lichamelijke klachten ontstaan die aanhouden. Dit wordt ook wel een ‘blijvend trauma’ genoemd. Wanneer je last hebt van een blijvend trauma rondom het bekken, dan kan dit resulteren in zitpijn. Carrie Cushion kan hierbij mogelijk uitkomst bieden.

Bekkenpijn als blijvend trauma

Bekkenpijn als blijvend trauma kan door verschillende ongelukken ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een valpartij of een auto-ongeluk. Hierdoor kun je te maken krijgen met bijvoorbeeld een zwakke bekkenbodem, waarbij de spieren rondom de bekkenbodem zich niet goed kunnen aanspannen. Dit kan resulteren in zitpijn, maar ook klachten als urine- en/of ontlastingsincontinentie en/of obstipatie.

  • Het medisch zitkussen bestaat uit twee lagen schuim met verschillende hardheden, zodat hij de juiste ondersteuning biedt.
  • Er zijn twee verborgen gaten in het zitkussen verwerkt die de druk op het stuitje en het genitale gebied verminderen.
  • Het medisch zitkussen heeft een opblaasbaar luchtkussen om de spanning van de zitbeenderen te verlichten.
  • Daarnaast is de bovenste laag voorzien van medisch textiel dat waterproof, urineproof, antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken is.

Carrie Cushion 50 dagen uitproberen

Zoals je ziet zijn er veel situaties waarbij het Carrie Cushion verlichting kan bieden. Je komt er echter maar op één manier achter of jij geholpen bent door het zitkussen en dat is door het te proberen. Mocht het binnen 50 dagen niet bevallen dan retourneer je het en ontvang je een terugbetaling. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de onderstaande knop.

Hoe herken je bekkenpijn?

Misschien twijfel je of jouw type pijn in verband kan worden gebracht met bekkenpijn of ben je benieuwd op welke manieren je bekkenpijn allemaal kunt herleiden. In deze paragraaf leggen we je graag uit hoe je bekkenpijn kunt herkennen.

Pijn in onderrug
Pijn in de onderrug is de meest voorkomende vorm van bekkenpijn. Dit kan betrekking hebben op één bepaalde zijde van de onderrug, maar ook over de gehele breedte. Dit kan in sommige gevallen ook doortrekken naar één van de of beide (boven)benen.

Pijn in bil bij zitten
Wanneer je pijn hebt rondom het zitvlak, dan kan dit zich ook herleiden naar bekken(bodem)pijn. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten tijdens het zitten, maar ook zeker bij het lopen of liggen. Pijn rondom het zitvlak kan zich gemakkelijk verspreiden, zoals richting het schaambeen of pijn in stuitje.

Pijn bij de schaamstreek
De pijn kan zich ook uiten in pijn bij de schaamstreek. Dit kan pijn zijn die je voelt in het midden van de onderbuik. Dit kan resulteren in onder andere pijn bij het plassen. Het kan zich ook verder verspreiden naar de liezen of (boven)benen.

Stuitpijn
Ook stuitpijn is één van de vormen van bekkenpijn. Deze vorm van pijn kan erger worden bij vermoeidheid en dagelijkse bezigheden, zoals bij het lang zitten in dezelfde stoel en/of dezelfde houding. Dit kan aanvoelen als een constante stuitpijn, maar ook als pijnscheuten.

Startpijn
Bij een blijvend trauma kan startpijn een veelvoorkomend probleem zijn. Dit is pijn bij bijvoorbeeld het opstaan van de bank of wanneer je wilt beginnen met lopen. Je kunt het zien als pijn bij het ‘opstarten’.

Bekkenpijn verminderen

Bij een blijvend trauma dat zich uit in bekkenpijn, wil je er het liefst alles aan doen om de pijn zoveel mogelijk te verlichten. Dit kun je bijvoorbeeld proberen door gebruik te maken van een orthopedisch zitkussen. Zo zijn de zitkussens van Carrie Cushion speciaal ontwikkeld voor mensen met bekkenpijn en bovengenoemde pijnklachten door specialisten met meer dan 20 jaar ervaring.

Zo bevat het medisch zitkussen van Carrie Cushion onder andere twee lagen schuim met verschillende hardheden, zodat je de ondersteuning kunt kiezen die jij nodig hebt. Verder zijn er twee verborgen gaten om de druk op het stuitje en de schaamstreek te verminderen, evenals een opblaasbaar luchtkussen om de spanning van de zitbeenderen te verlichten. Tot slot is het zitkussen voorzien van medisch textiel, dat helemaal waterproof, urineproof, antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken is.

Of het zitkussen van Carrie Cushion voor jou werkt en je pijn daadwerkelijk verminderd, kun je helemaal zelf uitproberen: ontvang het kussen 50 dagen op proef!

Het medisch zitkussen Carrie Cushion

Carrie Cushion is het medisch zitkussen dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met bekken(bodem)pijn. Vier specialisten in zitpijn, stuitpijn, bekkenpijn en -fysiotherapie hebben het samen ontworpen. Daardoor bevat het zitkussen beproefde technieken die helpen bij bekkenpijn.

Het kussen is ideaal om de pijn te verlichten tijdens het zitten, zoals stuitpijn en zadelpijn, door twee verborgen gaten in het kussen. Daarnaast heeft het orthopedisch zitkussen twee lagen schuim met verschillende hardheden om jou de ondersteuning te bieden die je nodig hebt. Het medisch zitkussen bevat ook een opblaasbaar gedeelte die de druk op de zitbeenderen kan verlichten.

Wanneer je door het sporten of een blessure last hebt met zitten, dan kan Carrie Cushion de pijn mogelijk verlichten. Je kunt hem hier bestellen in onze webshop en ontvangt hem zelfs 50 dagen op proef.

We helpen je graag!

Vragen over het orthopedisch zitkussen van Carrie Cushion? Neem contact met ons op.

Vind je antwoord in de F.A.Q.

De snelste manier om een antwoord te vinden op je vraag is door te zoeken in de F.A.Q.-sectie op onze website. Hier vind je alle veelgestelde vragen over Carrie Cushion.

Ga naar de F.A.Q.

Bel voor een snel antwoord

Je kunt ons altijd bellen voor een snel antwoord op jouw vraag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

085 487 3333

E-mail onze experts

Heb je een vraag die beantwoord moet worden door een bekken(bodem)- of zitspecialist? Stuur ons een e-mail. Je krijgt dan gegarandeerd direct contact met één van onze experts.

expert@carriecushion.nl