carrie cushion

Jouw zitkussen voor

bekkenpijn en bekkenbodempijn

Medisch zitkussen

Een medisch zitkussen kan verschillende vormen van zitpijn verminderen. Carrie Cushion is zo’n medisch zitkussen dat speciaal is ontwikkeld om zitpijn te verminderen dat voortkomt uit bekkenbodempijn en bekkenpijn. Als expert leggen we je graag uit wat een medisch zitkussen is, welke voordelen het biedt en voor wie zo’n kussen precies geschikt is.

Wat is een medisch zitkussen?

Een medisch zitkussen is een kussen dat je gebruikt ter ondersteuning. Het ondersteunt het zitvlak en vermindert de pijn tijdens het zitten. Pijn bij het zitten kan zich bijvoorbeeld uiten in bekkenpijn, bekkenbodempijn, scrotale pijn, prostaatpijn, stuitpijn of zadelpijn.

Carrie Cushion is een voorbeeld van een medisch zitkussen. Dit zitkussen is ontwikkeld door twee bekken(bodem)-fysiotherapeuten in samenwerking met het bedrijf EMTEK, dat mensen met zitpijn helpt met een bureaustoel op maat. Deze specialisten weten precies wat je nodig hebt om comfortabel te kunnen zitten en met een medisch zitkussen kan dat waar je maar wilt.

Het medisch zitkussen van Carrie Cushion is namelijk erg geschikt om mee te nemen op reis, maar ook als je bij iemand op bezoek gaat kun je het kussen gemakkelijk neerleggen op de plek waar je wilt gaan zitten. Hierdoor kun je zonder zorgen en zitpijn langs bij familie of vrienden, naar een afspraak of zelf een leuk dagje weg plannen.

 • Het medisch zitkussen bestaat uit twee lagen schuim met verschillende hardheden, zodat hij de juiste ondersteuning biedt.
 • Er zijn twee verborgen gaten in het zitkussen verwerkt die de druk op het stuitje en het genitale gebied verminderen.
 • Het medisch zitkussen heeft een opblaasbaar luchtkussen om de spanning van de zitbeenderen te verlichten.
 • Daarnaast is de bovenste laag voorzien van medisch textiel dat waterproof, urineproof, antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken is.

Carrie Cushion 50 dagen uitproberen

Zoals je ziet zijn er veel situaties waarbij het Carrie Cushion verlichting kan bieden. Je komt er echter maar op één manier achter of jij geholpen bent door het zitkussen en dat is door het te proberen. Mocht het binnen 50 dagen niet bevallen dan retourneer je het en ontvang je een terugbetaling. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de onderstaande knop.

Bekkenpijn door een sportblessure

Door een sportblessure of -ongeval kan ook bekkenpijn ontstaan, door het verrekken of scheuren van de gewrichtsbanden. Dit komt vaak voor door het vallen of het maken van een verkeerde beweging tijdens het sporten, bijvoorbeeld wanneer je van je fiets valt en hard op het zitvlak terecht komt. Dit resulteert vaak in vergelijkbare pijnklachten als vrouwen ervaren bij bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap. Zelfs bij mannen komen in deze situatie veel van de pijnklachten overeen.

Hoe helpt een medisch zitkussen bij zitpijn en zitproblemen?

Een medisch zitkussen is speciaal ontworpen voor mensen met zitpijn. Het kan uiteraard aan iedereen ondersteuning bieden, maar het is speciaal gericht op mensen die pijn en problemen hebben met zitten. Door het ontwerp biedt het medisch zitkussen verlichting aan het zitvlak en de specifieke gedeeltes waar de pijnklachten zich voordoen.

Carrie Cushion kenmerkt zich hierin door de twee verschillende hardheden van het kussen. Je kunt hierdoor zelf kiezen of je voorkeur uitgaat naar de stevige of zachte kant om op te zitten, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de zijdes af te wisselen. Verder heeft dit medisch zitkussen twee verborgen gaten die de druk op het stuitje en het genitale gebied verminderen.

Mocht je last hebben van pijn aan de zitbeenderen, dan kan een opblaasbaar zitkussen of een opblaasbaar gedeelte in het zitkussen daarbij helpen. Een opblaasbaar kussen verlicht namelijk de druk op je zitbeenderen bij het zitten. Hier is het Carrie Cushion zitkussen ook van voorzien.

Is Carrie Cushion de oplossing voor mijn zitpijn?

Zitpijn is een heel breed begrip, maar bekken(bodem)pijn is de focus van Carrie Cushion. In deze paragraaf leggen we je uit of het zitkussen ook geschikt is voor jou, want het kan ook zo zijn dat jouw vorm van zitpijn alsnog voortkomt uit bekken(bodem)pijn. Het medisch zitkussen is onder andere geschikt voor de volgende vijf groepen:

 • Zwangere vrouwen
  Als zwangere vrouw kun je snel last hebben van het bekken en de bekkenbodemspieren. Het zitten kan daardoor pijn gaan doen, maar gaat ook minder gemakkelijk. Dit kan zich onder andere uiten in pijn in de onderrug, pijn bij het schaambeen, stuitpijn en startpijn. Met een medisch zitkussen verlicht je de druk op het bekken en kun je weer pijnvrij zitten tijdens en na de zwangerschap.
 • Sporters
  Door het sporten of een sportblessure kun je last krijgen van bekkenpijn. Dit kan komen door overbelasting, maar ook door verrekken of scheuren van de gewrichtsbanden. Als sporter kun je onder andere last hebben van een pijnlijk stuitje, zadelpijn, pijn in de onderrug en pijn in de schaamstreek. Het is hierbij fijn om het zitvlak op een rustige manier te laten herstellen en ontspannen met behulp van een medisch zitkussen.
 • Ouderen
  Bij het ouder worden verslappen de spieren rondom het bekken. Dit kan zich uiten in stuitpijn, pijn in de onderrug, pijn in de schaamstreek en startpijn en gepaard gaan met bijvoorbeeld incontinentie of obstipatie. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een zitkussen met medisch textiel dat gemakkelijk schoon te maken is, maar ook eventueel doorlekken voorkomt.
 • Blijvend trauma
  Na een ongeval kan het zijn dat bepaalde pijnklachten aanhouden, dit wordt ook wel een blijvend trauma genoemd. Wanneer je hierbij last hebt van bekkenpijn of een andere vorm van pijn rondom het zitvlak, kun je de zitpijn verlichten met een medisch zitkussen.
 • Operatie
  Na een operatie kun je veel last hebben van zitpijn dat voorkomt uit het bekken. Je wilt het liefst natuurlijk je lichaam de rust geven die het nodig heeft en het zitvlak zoveel als mogelijk ontlasten. Hierbij kan een medisch zitkussen de hulp bieden die je nodig hebt, zodat je thuis, maar ook op andere locaties voortaan pijnvrij kunt zitten.

Het medisch zitkussen Carrie Cushion

Carrie Cushion is het medisch zitkussen dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met bekken(bodem)pijn. Vier specialisten in zitpijn, stuitpijn, bekkenpijn en -fysiotherapie hebben het samen ontworpen. Daardoor bevat het zitkussen beproefde technieken die helpen bij bekkenpijn.

Het kussen is ideaal om de pijn te verlichten tijdens het zitten, zoals stuitpijn en zadelpijn, door twee verborgen gaten in het kussen. Daarnaast heeft het orthopedisch zitkussen twee lagen schuim met verschillende hardheden om jou de ondersteuning te bieden die je nodig hebt. Het medisch zitkussen bevat ook een opblaasbaar gedeelte die de druk op de zitbeenderen kan verlichten.

Wanneer je door het sporten of een blessure last hebt met zitten, dan kan Carrie Cushion de pijn mogelijk verlichten. Je kunt hem hier bestellen in onze webshop en ontvangt hem zelfs 50 dagen op proef.

We helpen je graag!

Vragen over het orthopedisch zitkussen van Carrie Cushion? Neem contact met ons op.

Vind je antwoord in de F.A.Q.

De snelste manier om een antwoord te vinden op je vraag is door te zoeken in de F.A.Q.-sectie op onze website. Hier vind je alle veelgestelde vragen over Carrie Cushion.

Ga naar de F.A.Q.

Bel voor een snel antwoord

Je kunt ons altijd bellen voor een snel antwoord op jouw vraag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

085 487 3333

E-mail onze experts

Heb je een vraag die beantwoord moet worden door een bekken(bodem)- of zitspecialist? Stuur ons een e-mail. Je krijgt dan gegarandeerd direct contact met één van onze experts.

expert@carriecushion.nl