carrie cushion

Jouw zitkussen voor

bekkenpijn en bekkenbodempijn

Operatie

Als gevolg van een operatie kun je zitpijn ervaren dat voortkomt uit het bekken. Aangezien je na een operatie rustig moet herstellen, wil je deze zitpijn natuurlijk zoveel mogelijk verminderen. Het medisch zitkussen van Carrie Cushion kan hiervoor een oplossing zijn. We leggen graag uit hoe het werkt.

Zitpijn na een operatie

Na een operatie rondom de buik, rug of het bekkenbodemgebied kunnen klachten ontstaan aan de bekken(bodem)spieren die zitpijn met zich meebrengen. Misschien is je lichaam nog herstellende van de operatie en wil je de pijn verlichten of misschien is het zelfs moeilijk om te zitten na een operatie. Dan is het mogelijk dat een orthopedisch zitkussen uitkomst biedt. Op die manier kun je je lichaam meer rust bieden en (grotendeels) pijnvrij zitten.

  • Het medisch zitkussen bestaat uit twee lagen schuim met verschillende hardheden, zodat hij de juiste ondersteuning biedt.
  • Er zijn twee verborgen gaten in het zitkussen verwerkt die de druk op het stuitje en het genitale gebied verminderen.
  • Het medisch zitkussen heeft een opblaasbaar luchtkussen om de spanning van de zitbeenderen te verlichten.
  • Daarnaast is de bovenste laag voorzien van medisch textiel dat waterproof, urineproof, antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken is.

Carrie Cushion 50 dagen uitproberen

Zoals je ziet zijn er veel situaties waarbij het Carrie Cushion verlichting kan bieden. Je komt er echter maar op één manier achter of jij geholpen bent door het zitkussen en dat is door het te proberen. Mocht het binnen 50 dagen niet bevallen dan retourneer je het en ontvang je een terugbetaling. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de onderstaande knop.

Hoe herken je bekkenpijn?

Heb je geen directe pijn aan het zitvlak of twijfel je of er wel sprake is van bekkenpijn? Bekkenpijn uit zich in verschillende vormen en daardoor kan het lastig zijn om te plaatsen wat voor soort pijn het eigenlijk is. Daarom omschrijven we de verschillende vormen van bekkenpijn die je misschien herkent.

Pijn in onderrug
Na een operatie aan de rug of het bekkenbodemgebied kan er pijn in onderrug ontstaan. Dit is tevens de meest voorkomende vorm van bekkenpijn. Dit kan gaan om één zijde van de onderrug, maar ook om de gehele onderrug. In sommige gevallen kan dit ook verder doortrekken naar andere delen van het lichaam, zoals de (boven)benen.

Pijn in bil bij zitten
Pijn rondom het zitvlak kan voortkomen uit de operatie, maar ook dit is een onderdeel van bekkenpijn. Pijn rondom het zitvlak kan zich uiten tijdens het zitten, maar ook bij het lopen of liggen. Deze vorm van pijn kan ook verder doortrekken naar bijvoorbeeld de onderrug of het schaambeen.

Pijn bij de schaamstreek
Pijn bij de schaamstreek is een bekende vorm van bekkenpijn. Dit kan ook pijn zijn die je voelt in het midden van de onderbuik, waar het ook pijn doet bij het plassen. Deze vorm van pijn verspreidt zich soms verder naar de liezen of (boven)benen.

Stuitpijn
Stuitpijn is één van de veelvoorkomende vormen van bekkenpijn die bijvoorbeeld ontstaat na een val of operatie. Deze pijn kan erger worden wanneer men lang in dezelfde houding zit door vermoeidheid of ouderdom. Stuitpijn kan aanvoelen als constante pijn, maar ook als pijnscheuten.

Startpijn
Startpijn na een operatie is vast heel herkenbaar. Startpijn is pijn bij het ‘opstarten’, bijvoorbeeld wanneer je wilt opstaan uit bed, van de bank of wanneer je de eerste stappen zet bij het lopen. Het lichaam voelt dan enigszins stijf aan, waardoor het ondernemen van actie lastiger wordt.

Zitkussen na operatie

Een medisch zitkussen kan mogelijk een fijne verlichting bieden na een operatie. Carrie Cushion is een medisch zitkussen ontwikkeld door EMTEK Ergonomics in samenwerking met Fetske van Hogen Esch (een wereldbekende bekkenfysiotherapeut die medeverantwoordelijk is voor het ontstaan van bekkenfysiotherapie in Nederland) en Sytske Lohof (specialist in stuitpijn). EMTEK Ergonomics helpt al 23 jaar lang mensen met bekken(bodem)pijn zo pijnvrij mogelijk te laten zitten. Er zijn dan ook verschillende beproefde technieken in dit zitkussen verwerkt die bekkenpijn kunnen verlichten.

Ben je benieuwd naar het zitkussen en wil je zelf ondervinden of het jou helpt na een operatie? Je kunt hem hier bestellen en je ontvangt hem zelfs de eerste 50 dagen op proef.

Het medisch zitkussen Carrie Cushion

Carrie Cushion is het medisch zitkussen dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met bekken(bodem)pijn. Vier specialisten in zitpijn, stuitpijn, bekkenpijn en -fysiotherapie hebben het samen ontworpen. Daardoor bevat het zitkussen beproefde technieken die helpen bij bekkenpijn.

Het kussen is ideaal om de pijn te verlichten tijdens het zitten, zoals stuitpijn en zadelpijn, door twee verborgen gaten in het kussen. Daarnaast heeft het orthopedisch zitkussen twee lagen schuim met verschillende hardheden om jou de ondersteuning te bieden die je nodig hebt. Het medisch zitkussen bevat ook een opblaasbaar gedeelte die de druk op de zitbeenderen kan verlichten.

Wanneer je door het sporten of een blessure last hebt met zitten, dan kan Carrie Cushion de pijn mogelijk verlichten. Je kunt hem hier bestellen in onze webshop en ontvangt hem zelfs 50 dagen op proef.

We helpen je graag!

Vragen over het orthopedisch zitkussen van Carrie Cushion? Neem contact met ons op.

Vind je antwoord in de F.A.Q.

De snelste manier om een antwoord te vinden op je vraag is door te zoeken in de F.A.Q.-sectie op onze website. Hier vind je alle veelgestelde vragen over Carrie Cushion.

Ga naar de F.A.Q.

Bel voor een snel antwoord

Je kunt ons altijd bellen voor een snel antwoord op jouw vraag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

085 487 3333

E-mail onze experts

Heb je een vraag die beantwoord moet worden door een bekken(bodem)- of zitspecialist? Stuur ons een e-mail. Je krijgt dan gegarandeerd direct contact met één van onze experts.

expert@carriecushion.nl