carrie cushion

Jouw zitkussen voor

bekkenpijn en bekkenbodempijn

Orthopedisch zitkussen

Een orthopedisch zitkussen helpt bij het ondersteunen van het lichaam bij het zitten. Op deze manier zit je altijd in de houding die bij jouw lichaam en jouw vorm van zitpijn aansluit, waardoor je zitpijn kan verminderen. We vertellen je graag meer over wanneer een zitkussen orthopedisch is, wat voor voordelen dit biedt en wanneer dit voor jou een uitkomst kan bieden.

Wanneer is een zitkussen orthopedisch?

Een zitkussen is orthopedisch wanneer het je zitvlak op de juiste manier ondersteunt. Een orthopedisch kussen kan bijvoorbeeld de druk verlichten op het stuitje, het genitale gebied en/of de zitbeenderen. De manier waarop je zit heeft uiteindelijk ook invloed op de rest van je lichaam. Zo kan de pijn in de bovengenoemde gebieden ook doortrekken naar de onderrug en/of de (boven)benen. Het is daarom van belang dat je je manier van zitten verbetert door het gebruik van een orthopedisch zitkussen, zeker wanneer je geregeld last hebt van zitpijn.

Een voorbeeld van een orthopedisch kussen is Carrie Cushion, een kussen speciaal voor mensen met o.a. bekkenpijn, bekkenbodempijn, stuitpijn en de bijbehorende zitpijn. Dit kussen is ontwikkeld door twee bekkenfysiotherapeuten en het moederbedrijf EMTEK. EMTEK Ergonomics is gespecialiseerd in het maken van bureaustoelen op maat. Dit doen ze voor mensen met zitpijn, waardoor zij veel ervaring hebben met verschillende zitproblemen.

  • Het medisch zitkussen bestaat uit twee lagen schuim met verschillende hardheden, zodat hij de juiste ondersteuning biedt.
  • Er zijn twee verborgen gaten in het zitkussen verwerkt die de druk op het stuitje en het genitale gebied verminderen.
  • Het medisch zitkussen heeft een opblaasbaar luchtkussen om de spanning van de zitbeenderen te verlichten.
  • Daarnaast is de bovenste laag voorzien van medisch textiel dat waterproof, urineproof, antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken is.

Carrie Cushion 50 dagen uitproberen

Zoals je ziet zijn er veel situaties waarbij het Carrie Cushion verlichting kan bieden. Je komt er echter maar op één manier achter of jij geholpen bent door het zitkussen en dat is door het te proberen. Mocht het binnen 50 dagen niet bevallen dan retourneer je het en ontvang je een terugbetaling. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de onderstaande knop.

Hoe helpt een orthopedisch zitkussen bij zitpijn?

Een orthopedisch zitkussen is een klein kussen dat je plaatst waar je wilt gaan zitten. Dit kan op een gewone stoel of een rolstoel zijn, maar ook op een bank of zelfs in de trein. Doordat het kussen compact is, kun je het gemakkelijk meenemen en jouw zitpijn in verschillende omstandigheden wegnemen. Op die manier kun je thuis pijnvrij zitten, maar ook als je op visite gaat, een afspraak hebt of een dagje weg of op reis wilt.

Je plaatst het orthopedisch zitkussen op de plek waar je wilt gaan zitten. Het is de bedoeling dat het je lichaam ondersteunt op de manier die jij nodig hebt en het zo zitpijn verlicht door de spanning op het zitvlak af te laten nemen. Je kunt een specifiek kussen kiezen voor jouw zitprobleem, maar ook een orthopedisch zitkussen met meerdere functies tegelijkertijd.

Zo heeft het orthopedisch zitkussen van Carrie Cushion meerdere mogelijkheden. Je kunt hierbij kiezen voor een zacht of hard oppervlak, de verborgen gaten in het kussen verlichten het stuitje en het genitale gebied en er zit zelfs een opblaasbaar kussen in dat de druk op de zitbeenderen verlicht.

Voor wie is Carrie Cushion geschikt?

Carrie Cushion richt zich specifiek op mensen met bekkenpijn en bekkenbodempijn, maar door de verschillende functies is dit orthopedisch zitkussen geschikt bij meerdere typen klachten. Hieronder bespreken we kort voor wie de Carrie Cushion geschikt is en welke soorten pijn het zitkussen verlicht:

Zwangere vrouwen
Tijdens de zwangerschap krijgt 50% van de vrouwen te maken met bekkeninstabiliteit. Hierdoor ontstaat vaak zitpijn, maar ook het zitten zelf gaat in een later stadium van de zwangerschap steeds lastiger. Bekkeninstabiliteit kan zich onder andere uiten in pijn in de onderrug, pijn bij het schaambeen, stuitpijn en startpijn. Deze vormen van zitpijn kun je verlichten met het zitkussen van Carrie Cushion.

Sporters
Ook bij het sporten kun je bijvoorbeeld door een blessure of het overmatig bewegen van het bekken last krijgen van bekken(bodem)pijn. Zo kun je bijvoorbeeld door een val last krijgen van een pijnlijk stuitje, maar ook zadelpijn, pijn in de onderrug en pijn in de schaamstreek komen bij sporters voor. Je kunt deze pijn verlichten door na het sporten of bij een blessure gebruik te maken van een orthopedisch zitkussen.

Ouderen
Hoe ouder je wordt, hoe meer de spieren rondom het bekken verslappen. Dit gaat vaak gepaard met problemen als zit incontinentie, obstipatie, het verlies van windjes en ontlasting, maar ook met zitpijn. Dit kan zich bij ouderen onder andere uiten in stuitpijn, pijn in de onderrug en pijn in de schaamstreek. Carrie Cushion is voorzien van medisch textiel, waardoor je de zitpijn kunt verminderen, maar het zitkussen wel hygiënisch blijft.

Blijvend trauma
Ook na een ongeluk kan het zijn dat men pijn blijft ervaren rondom het bekken, dit wordt een blijvend trauma genoemd. Als je na een ongeluk last blijft houden van het zitvlak is het verstandig om de pijn te verlichten met behulp van een orthopedisch zitkussen, zoals Carrie Cushion.

Operatie
Een operatie kan soms vervelende ongemakken met zich meebrengen rondom het zitvlak. Je wilt de pijn hier dan ook zoveel als mogelijk verlichten, zodat het zo snel als mogelijk kan herstellen. Een orthopedisch zitkussen kan hiervoor de oplossing zijn, zodat je zelf ook de rust kunt pakken die je zo hard nodig hebt.

Het orthopedisch zitkussen Carrie Cushion

Mocht je meer willen weten over Carrie Cushion, dan vind je hier veel informatie over het zitkussen. Je ontvangt het zitkussen altijd 50 dagen op proef, omdat we willen dat het echt helpt om jouw vorm van zitpijn tegen te gaan.

We helpen je graag!

Vragen over het orthopedisch zitkussen van Carrie Cushion? Neem contact met ons op.

Vind je antwoord in de F.A.Q.

De snelste manier om een antwoord te vinden op je vraag is door te zoeken in de F.A.Q.-sectie op onze website. Hier vind je alle veelgestelde vragen over Carrie Cushion.

Ga naar de F.A.Q.

Bel voor een snel antwoord

Je kunt ons altijd bellen voor een snel antwoord op jouw vraag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

085 487 3333

E-mail onze experts

Heb je een vraag die beantwoord moet worden door een bekken(bodem)- of zitspecialist? Stuur ons een e-mail. Je krijgt dan gegarandeerd direct contact met één van onze experts.

expert@carriecushion.nl