carrie cushion

Jouw zitkussen voor

bekkenpijn en bekkenbodempijn

Ouderen

Bij het ouder worden komen steeds vaker bekken(bodem)klachten voor. Veel ouderen hebben last van incontinentie, maar ook pijn bij het zitten komt geregeld voor. We leggen graag meer uit over bekkenpijn bij ouderen en de manieren om dit te verminderen.

Bekkenpijn bij ouderen

Bekkenpijn en bekken(bodem)klachten ontstaan vaak bij het ouder worden. Dit komt doordat de spieren rondom het bekken verslappen en de organen verouderen. Zo gaat bekkenpijn bij ouderen vaak gepaard met incontinentie, blaasontstekingen, moeilijk kunnen plassen, obstipatie en/of het verlies van windjes en ontlasting.

Naast de problemen die voortkomen uit het verouderen van de spieren en de organen kan er ook bekkenpijn ontstaan door een val of een aandoening. Wanneer een ouder persoon bijvoorbeeld veel moet hoesten door een aandoening, is het mogelijk dat het bekkengebied beschadigt.

  • Het medisch zitkussen bestaat uit twee lagen schuim met verschillende hardheden, zodat hij de juiste ondersteuning biedt.
  • Er zijn twee verborgen gaten in het zitkussen verwerkt die de druk op het stuitje en het genitale gebied verminderen.
  • Het medisch zitkussen heeft een opblaasbaar luchtkussen om de spanning van de zitbeenderen te verlichten.
  • Daarnaast is de bovenste laag voorzien van medisch textiel dat waterproof, urineproof, antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken is.

Carrie Cushion 50 dagen uitproberen

Zoals je ziet zijn er veel situaties waarbij het Carrie Cushion verlichting kan bieden. Je komt er echter maar op één manier achter of jij geholpen bent door het zitkussen en dat is door het te proberen. Mocht het binnen 50 dagen niet bevallen dan retourneer je het en ontvang je een terugbetaling. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de onderstaande knop.

Hoe herken je bekkenpijn?

Bekken(bodem)klachten kunnen zich zichtbaar uiten, maar bekkenpijn is misschien niet direct te herkennen. Bekkenpijn uit zich bij mannen en vrouwen op dezelfde manier, maar kan wel op verschillende plekken pijn veroorzaken. Hieronder benoemen we de diverse vormen waarin bekkenpijn zich bij ouderen kan uiten.

Stuitpijn

Een pijnlijk stuitje kan één van de manieren zijn waarop bekkenpijn zich uit. Deze vorm van pijn kan in de loop van de dag erger worden, bijvoorbeeld wanneer iemand lang op dezelfde stoel of in dezelfde houding zit. Dit kan voelen als pijnscheuten, maar ook als constante pijn aan het zitvlak.

Pijn in de onderrug

Pijn in de onderrug komt bij veel ouderen voor, maar dit is ook één van de veelvoorkomende vormen van bekkenpijn. In sommige gevallen kan deze pijn ook verder doortrekken naar het zitvlak en de (boven)benen.

Pijn in de schaamstreek

Pijn kan zich ook uiten in de schaamstreek, waaronder pijn bij het plassen. Deze pijn voel je vaak in het midden van de onderbuik, maar kan zich ook vanuit de schaamstreek verder verspreiden naar de liezen, het zitvlak en de (boven)benen.

Startpijn

De bekkenpijn kan zich ook uiten in startpijn, wat bij zwangere vrouwen en ouderen veel voorkomt. Dit is pijn bij het ‘opstarten’, zoals het opstaan vanuit een stoel of het starten met lopen.

Bekkenpijn verminderen

Wanneer bekkenpijn zich uit in zitpijn, dan kun je veel baat hebben bij een medisch zitkussen. Carrie Cushion is zo’n zitkussen dat speciaal gemaakt is om mensen met bekken(bodem)pijn zo pijnvrij mogelijk te laten zitten. Carrie Cushion is ook zeer geschikt voor ouderen, omdat het de druk op de zitbeenderen kan verlichten en voorzien is van medisch textiel. Dit textiel is volledig waterproof, urineproof, antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken.

Je kunt met het medisch zitkussen Carrie Cushion dus zitpijn verminderen, maar tevens heeft het zitkussen twee schuimlagen met verschillende hardheden om de ondersteuning te bieden die je nodig hebt. Het medisch zitkussen kan op allerlei (rol)stoelen en banken geplaatst worden, waardoor je zelfs buitenshuis comfortabel kunt zitten.

Bekkenpijn, wat te doen?

50 Dagen op proef

Carrie Cushion is ontwikkeld door vier specialisten op het gebied van bekkenpijn en pijn bij het zitten. Het orthopedisch zitkussen is voorzien van verschillende beproefde technieken die zitpijn kunnen verminderen. Daardoor is het mogelijk dat zitten eindelijk weer pijnvrij wordt. Bestel het Carrie Cushion en ontvang het 50 dagen op proef. Bevalt het niet? Stuur dan het kussen terug voor restitutie.

We helpen je graag!

Vragen over het orthopedisch zitkussen van Carrie Cushion? Neem contact met ons op.

Vind je antwoord in de F.A.Q.

De snelste manier om een antwoord te vinden op je vraag is door te zoeken in de F.A.Q.-sectie op onze website. Hier vind je alle veelgestelde vragen over Carrie Cushion.

Ga naar de F.A.Q.

Bel voor een snel antwoord

Je kunt ons altijd bellen voor een snel antwoord op jouw vraag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

085 487 3333

E-mail onze experts

Heb je een vraag die beantwoord moet worden door een bekken(bodem)- of zitspecialist? Stuur ons een e-mail. Je krijgt dan gegarandeerd direct contact met één van onze experts.

expert@carriecushion.nl

Interview met Carrie Cushion door de Tailbone Doctor

Bekijk het interview door de Amerikaanse dokter Patrick Foye, die bekend staat als de ‘Tailbone Doctor’. Dokter Foye is specialist in staartbeen-pijn en interviewde ons tijdens het International Coccyx Pain Symposium in 2018 te Dordrecht. We gaan in de video uitgebreid in op de voordelen van het orthopedisch zitkussen voor mensen met diverse zitproblemen.