carrie cushion

Jouw zitkussen voor

bekkenpijn en bekkenbodempijn

Sporters

Als sporter kun je te maken krijgen met bekkenpijn door een blessure of overbelasting tijdens de uitoefening van een bepaalde sport. Wanneer met bekkenpijn te maken krijgt, wil je de oorzaak achterhalen en de pijn zo snel mogelijk verlichten. We vertellen je graag waardoor bekken(bodem)pijn bij sporters kan ontstaan en hoe je de pijn kunt verminderen.

Bekkenpijn tijdens of na het sporten

Bekkenpijn tijdens of na het sporten kan ontstaan door overbelasting van de bekkenspieren. Dit kan bijvoorbeeld komen door een lange afstand hardlopen of snelwandelen, maar ook door het overmatig kantelen en draaien van het bekken met het sporten.

Wanneer de pijn zich voordoet is afhankelijk van twee factoren: de belasting en de belastbaarheid. De belasting is afhankelijk van de snelheid, de ondergrond waarop gesport wordt en ook de schoenen die je draagt. De belastbaarheid heeft op zijn beurt weer te maken met ervaring en de conditie. Het trainen rustig opbouwen en enigszins binnen je grenzen blijven is daarom van belang. Het is niet verstandig om je lichaam bij pijn continu op de proef te stellen.

Bekkenpijn door een sportblessure

Door een sportblessure of -ongeval kan ook bekkenpijn ontstaan, door het verrekken of scheuren van de gewrichtsbanden. Dit komt vaak voor door het vallen of het maken van een verkeerde beweging tijdens het sporten, bijvoorbeeld wanneer je van je fiets valt en hard op het zitvlak terecht komt. Dit resulteert vaak in vergelijkbare pijnklachten als vrouwen ervaren bij bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap. Zelfs bij mannen komen in deze situatie veel van de pijnklachten overeen.

  • Het medisch zitkussen bestaat uit twee lagen schuim met verschillende hardheden, zodat hij de juiste ondersteuning biedt.
  • Er zijn twee verborgen gaten in het zitkussen verwerkt die de druk op het stuitje en het genitale gebied verminderen.
  • Het medisch zitkussen heeft een opblaasbaar luchtkussen om de spanning van de zitbeenderen te verlichten.
  • Daarnaast is de bovenste laag voorzien van medisch textiel dat waterproof, urineproof, antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken is.

Carrie Cushion 50 dagen uitproberen

Zoals je ziet zijn er veel situaties waarbij het Carrie Cushion verlichting kan bieden. Je komt er echter maar op één manier achter of jij geholpen bent door het zitkussen en dat is door het te proberen. Mocht het binnen 50 dagen niet bevallen dan retourneer je het en ontvang je een terugbetaling. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de onderstaande knop.

Welke soorten pijn kun je ervaren?

Bij bekkenpijn kun je verschillende soorten pijn ervaren. Veelvoorkomende pijnsoorten door het sporten of een sportblessure zijn bijvoorbeeld een pijnlijk stuitje en zadelpijn. We bespreken hieronder kort deze soorten pijn en waar je deze pijn aan kunt herkennen.

Pijnlijk stuitje

Door een val op het zitvlak tijdens het sporten kun je last krijgen van pijn in het stuitje. Het stuitje, ook wel het staartbeen genoemd, bevindt zich bij het zitvlak. Je kunt daardoor veel zitpijn ervaren, wat ook na het herstel voor blijft komen.

Zadelpijn

Wanneer je geregeld fietst, dan komt zadelpijn je vast bekend voor. Zadelpijn kan zich op verschillende manieren uiten, maar het kan zorgen voor tintelingen en een pijnlijk zitvlak. In sommige gevallen kan zadelpijn zelfs (dagenlang) aanhouden na het fietsen. Een ander zadel kan soms al een oplossing zijn, maar vaak is het ook van belang om het zitvlak na het fietsen voldoende rust te geven.

Pijn in de onderrug

Pijn in de onderrug is een veelvoorkomende klacht bij bekkenpijn en bekkenbodempijn. De pijn in de onderrug kan zich verder verspreiden naar het zitvlak en de (boven)benen, maar kan ook voorkomen op één specifieke plek.

Pijn in de schaamstreek

Tot slot kun je bij bekkenpijn last hebben van pijn in de schaamstreek. Deze pijn kan zich verder verspreiden naar de onderbuik, de liezen, het zitvlak en de (boven)benen.

Bekkenpijn, wat te doen?

Wanneer je de voorgaande symptomen van bekkenpijn door het sporten herkent, dan is het slim om opzoek te gaan naar een manier om deze pijn te verminderen of te behandelen. Je kunt de volgende drie dingen doen om jouw bekkenpijn te verminderen.

  • Bezoek een bekkenfysiotherapeut
    Wanneer je een sportblessure hebt opgelopen, dan is een fysiotherapeut waarschijnlijk de eerstvolgende stap. Wanneer je alleen last hebt van pijn rondom het bekken, dan is het verstandig om een bezoek te brengen aan een bekkenfysiotherapeut.
    Deze specifieke vorm van fysiotherapie kan je in combinatie met spiertraining, conditietraining en de eventuele ondersteuning van de bekkenband helpen om de bekkenpijn te behandelen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld eens kijken op pelvicpain.nl of praktijkoverwinning.nl.
  • Doe bekkeninstabiliteit-oefeningen
    Om snel van de pijn af te zijn of het bekken sterker te maken kunnen bekkeninstabiliteit-oefeningen helpen. Deze oefeningen zijn vaak gericht op zwangere vrouwen, maar ook zeker geschikt om je bekken mee te trainen als man.
  • Overweeg de aanschaf van een medisch zitkussen
    Een medisch zitkussen kan de bekkenpijn tijdens het zitten verminderen. Mocht je na het sporten of door een blessure veel last hebben tijdens het zitten, dan kan je lichaam tot rust komen door een medisch zitkussen te gebruiken. Probeer of deze oplossing voor jou werkt.

Het medisch zitkussen Carrie Cushion

Carrie Cushion is het medisch zitkussen dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met bekken(bodem)pijn. Vier specialisten in zitpijn, stuitpijn, bekkenpijn en -fysiotherapie hebben het samen ontworpen. Daardoor bevat het zitkussen beproefde technieken die helpen bij bekkenpijn.

Het kussen is ideaal om de pijn te verlichten tijdens het zitten, zoals stuitpijn en zadelpijn, door twee verborgen gaten in het kussen. Daarnaast heeft het orthopedisch zitkussen twee lagen schuim met verschillende hardheden om jou de ondersteuning te bieden die je nodig hebt. Het medisch zitkussen bevat ook een opblaasbaar gedeelte die de druk op de zitbeenderen kan verlichten.

Wanneer je door het sporten of een blessure last hebt met zitten, dan kan Carrie Cushion de pijn mogelijk verlichten. Je kunt hem hier bestellen in onze webshop en ontvangt hem zelfs 50 dagen op proef.

We helpen je graag!

Vragen over het orthopedisch zitkussen van Carrie Cushion? Neem contact met ons op.

Vind je antwoord in de F.A.Q.

De snelste manier om een antwoord te vinden op je vraag is door te zoeken in de F.A.Q.-sectie op onze website. Hier vind je alle veelgestelde vragen over Carrie Cushion.

Ga naar de F.A.Q.

Bel voor een snel antwoord

Je kunt ons altijd bellen voor een snel antwoord op jouw vraag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

085 487 3333

E-mail onze experts

Heb je een vraag die beantwoord moet worden door een bekken(bodem)- of zitspecialist? Stuur ons een e-mail. Je krijgt dan gegarandeerd direct contact met één van onze experts.

expert@carriecushion.nl