carrie cushion

Jouw zitkussen voor

bekkenpijn en bekkenbodempijn

Stuitkussen

Bij last van het stuitje kan zitten heel onaangenaam zijn. Dit maakt het zitten pijnlijk, maar maakt het ook lastig om het stuitje te laten herstellen. Om stuitpijn te verminderen kan een speciaal stuitkussen kopen een goede oplossing zijn. We leggen je graag uit waarom en hoe een stuitkussen jouw stuitpijn kan verminderen.

  • Het medisch zitkussen bestaat uit twee lagen schuim met verschillende hardheden, zodat hij de juiste ondersteuning biedt.
  • Er zijn twee verborgen gaten in het zitkussen verwerkt die de druk op het stuitje en het genitale gebied verminderen.
  • Het medisch zitkussen heeft een opblaasbaar luchtkussen om de spanning van de zitbeenderen te verlichten.
  • Daarnaast is de bovenste laag voorzien van medisch textiel dat waterproof, urineproof, antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken is.

Carrie Cushion 50 dagen uitproberen

Zoals je ziet zijn er veel situaties waarbij het Carrie Cushion verlichting kan bieden. Je komt er echter maar op één manier achter of jij geholpen bent door het zitkussen en dat is door het te proberen. Mocht het binnen 50 dagen niet bevallen dan retourneer je het en ontvang je een terugbetaling. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de onderstaande knop.

Hoe ontstaat stuitpijn?

Stuitpijn ontstaat vaak na een val op het stuitje, maar kan ook ontstaan door een bevalling of een langdurige verkeerde zithouding. Wanneer je op het stuitje bent gevallen, bijvoorbeeld doordat je uit bent gegleden, dan kan het gebied rondom het stuitje lang pijn doen. Het is dan lastig om een juiste zithouding aan te nemen en vaak voelt het fijn om iets onderuit te zitten. Daardoor neem je alleen de verkeerde houding aan, waardoor de druk juist op het stuitje komt te liggen in plaats van op de zitbeenderen.

Wanneer je langdurig deze verkeerde houding aanhoudt of misschien nog een keer valt, dan kan het zo zijn dat de band die het stuitje en het heiligbeen verbindt oprekt en zichzelf niet meer kan herstellen. Op deze manier kan langdurige stuitpijn ontstaan, soms zelfs in combinatie met bekkeninstabiliteit.

Het belang van een speciaal zitkussen voor het stuitje

Na een val, bevalling of het langdurig zitten in een verkeerde houding kun je het zitvlak (tijdelijk) ondersteunen met een speciaal zitkussen voor het stuitje: een stuitkussen. Door dit te doen, zorg je ervoor dat je bij het zitten altijd de juiste houding aanneemt, maar tegelijkertijd de druk op het stuitje verlicht. Hierdoor kun je het stuitje te allen tijde rust geven en dat kan de genezing veelal versnellen.

Het is wel belangrijk dat je kiest voor een stuitkussen dat het zitvlak ondersteunt, ervoor zorgt dat je zit in de juiste houding en dat de druk op het stuitje verlicht. Een voorbeeld van een medisch zitkussen voor stuitje is het zitkussen van Carrie Cushion. Dit stuitkussen bevat twee verborgen gaten die een pijnlijk stuitje verminderen, maar mocht dat nodig zijn dan kun je met dit zitkussen ook de spanning op de zitbeenderen verlichten.

Carrie Cushion als zitkussen voor stuitje

Carrie Cushion is speciaal gemaakt voor mensen die last hebben van zitpijn, waaronder stuitpijn en bekkeninstabiliteit. Dit stuitkussen is ontwikkeld door het familiebedrijf EMTEK Ergonomics, die bureaustoelen maken op maat voor mensen met zitpijn, in samenwerking met een bekkenfysiotherapeut en een stuitpijnspecialist. Bij het ontwerp is echt gekeken naar hoe dit zitkussen zitpijn kan verminderen en daaruit is Carrie Cushion ontstaan.

Carrie Cushion heeft dus twee verborgen gaten die de druk op het stuitje en het genitale gebied verminderen. Daarnaast heeft het zitkussen ook twee verschillende hardheden, zodat je zelf de ondersteuning kunt kiezen die jij nodig hebt door het zitkussen simpelweg om te draaien. Bovendien is het zitkussen is voorzien van een opblaasbaar luchtkussen om de druk op de zitbeenderen nog verder te ontlasten.

Stuitkussen kopen

Je kunt het Carrie Cushion stuitkussen kopen in de webshop. Je ontvangt het zitkussen standaard tot 50 dagen op proef. Mocht het zitkussen toch niet aansluiten op je wensen en de pijn niet verminderen, dan kun je hem terugsturen. Bestel je voor 16.00 uur, dan wordt de bestelling diezelfde dag nog verzonden!

Het stuitkussen Carrie Cushion

Mocht je meer willen weten over Carrie Cushion, dan vind je hier veel informatie over het zitkussen. Je ontvangt het zitkussen altijd 50 dagen op proef, omdat we willen dat het echt helpt om jouw vorm van zitpijn tegen te gaan.

We helpen je graag!

Vragen over het stuitkussen van Carrie Cushion? Neem contact met ons op.

Vind je antwoord in de F.A.Q.

De snelste manier om een antwoord te vinden op je vraag is door te zoeken in de F.A.Q.-sectie op onze website. Hier vind je alle veelgestelde vragen over Carrie Cushion.

Ga naar de F.A.Q.

Bel voor een snel antwoord

Je kunt ons altijd bellen voor een snel antwoord op jouw vraag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

085 487 3333

E-mail onze experts

Heb je een vraag die beantwoord moet worden door een bekken(bodem)- of zitspecialist? Stuur ons een e-mail. Je krijgt dan gegarandeerd direct contact met één van onze experts.

expert@carriecushion.nl