carrie cushion

Jouw zitkussen voor

bekkenpijn en bekkenbodempijn

Carrie Cushion in de wachtruimte van je praktijk

Ben je bekkenfysiotherapeut, arts of op andere wijze gespecialiseerd in bekken(bodem)pijn? Dan bieden we de mogelijkheid om Carrie Cushion voor een gereduceerd tarief aan te schaffen zodat je het zitkussen in jouw praktijk beschikbaar kunt stellen voor patiënten.

Ontwikkeld voor mensen met bekken(bodem)pijn

Carrie Cushion is ontwikkeld door vier specialisten op het gebied van zitten en bekken(bodem)problematiek. Bekkenfysiotherapeuten Fetske Hogen Esch en Sytske Lohof zagen het belang van een zitkussen voor mensen met bekken(bodem)klachten. Voor de ontwikkeling, orderverwerking en productie namen zijn contact op met Roderick en Mimi (van EMTEK Ergonomics) die bureaustoelen op maat maken en derhalve de mogelijkheid zagen om het zitkussen te produceren. Allen bemerkten zij het belang van een medisch zitkussen dat mensen met bekken(bodem)pijn, waardoor Carrie Cushion sinds juni 2018 verkrijgbaar is.

Carrie Cushion is speciaal ontworpen voor mensen met zitpijn, die last hebben van problemen met het bekken, de bekkenspieren, gewrichtsbanden, zenuwen en gewrichten, het genitale gebied, zitbeenderen en het stuitje.

  • Het medisch zitkussen bestaat uit twee lagen schuim met verschillende hardheden, zodat hij de juiste ondersteuning biedt.
  • Er zijn twee verborgen gaten in het zitkussen verwerkt die de druk op het stuitje en het genitale gebied verminderen.
  • Het medisch zitkussen heeft een opblaasbaar luchtkussen om de spanning van de zitbeenderen te verlichten.
  • Daarnaast is de bovenste laag voorzien van medisch textiel dat waterproof, urineproof, antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken is.

Het demo zitkussen bestellen

Als therapeut of arts is het mogelijk om een demo zitkussen aan te schaffen voor een gereduceerd tarief. Op de voorkant van dit zitkussen staat “DEMO” geborduurd. Zodoende is het de bedoeling dat je het kunt neerleggen in de wachtruimte van je praktijk, zodat patiënten Carrie Cushion kunnen uitproberen. Zo kunnen zij kennis maken met het product en ontdekken op welke manier Carrie Cushion helpt om zitpijn te verminderen.

De kracht van Carrie Cushion

Carrie Cushion onderscheidt zichzelf doordat het orthopedisch zitkussen speciaal voor mensen met bekken(bodem)pijn is ontwikkeld. De ontwikkelaars van Carrie Cushion helpen al meer dan 23 jaar mensen met bekken(bodem)klachten om zo pijnvrij mogelijk te zitten. We hebben de kennis en ervaring in huis om deze mensen te helpen met een zitkussen voor iedere zitplek.

Zo zijn er in het ontwerp van dit orthopedisch zitkussen verschillende beproefde technieken verwerkt die bekken(bodem)pijn verlichten. Deze technieken worden door het moederbedrijf EMTEK al in de praktijk toegepast sinds 1996. In samenwerking met Fetske Hogen Esch (medeverantwoordelijke voor het ontstaan van bekkenfysiotherapie in Nederland) en Sytske Lohof (stuitpijn-specialist) is Carrie Cushion tot stand gekomen.

Lees hier meer informatie over de vier specialisten achter Carrie Cushion, hoe Carrie Cushion tot stand is gekomen en het productieproces.

We helpen je graag!

Vragen over het orthopedisch zitkussen van Carrie Cushion? Neem contact met ons op.

Vind je antwoord in de F.A.Q.

De snelste manier om een antwoord te vinden op je vraag is door te zoeken in de F.A.Q.-sectie op onze website. Hier vind je alle veelgestelde vragen over Carrie Cushion.

Ga naar de F.A.Q.

Bel voor een snel antwoord

Je kunt ons altijd bellen voor een snel antwoord op jouw vraag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

085 487 3333

E-mail onze experts

Heb je een vraag die beantwoord moet worden door een bekken(bodem)- of zitspecialist? Stuur ons een e-mail. Je krijgt dan gegarandeerd direct contact met één van onze experts.

expert@carriecushion.nl

Interview met Carrie Cushion door de Tailbone Doctor

Bekijk het interview door de Amerikaanse dokter Patrick Foye, die bekend staat als de ‘Tailbone Doctor’. Dokter Foye is specialist in staartbeen-pijn en interviewde ons tijdens het International Coccyx Pain Symposium in 2018 te Dordrecht. We gaan in de video uitgebreid in op de voordelen van het orthopedisch zitkussen voor mensen met diverse zitproblemen.