carrie cushion

Jouw zitkussen voor

bekkenpijn en bekkenbodempijn

Zitkussen bekkeninstabiliteit

Als zwangere vrouw kun je te maken krijgen met bekkeninstabiliteit. Door rust te nemen kan deze bekkenpijn verdwijnen, maar het kan in sommige gevallen ook na de zwangerschap aanhouden. Een zitkussen voor bekkeninstabiliteit is daarom aan te raden bij pijn tijdens en/of na de zwangerschap, zodat je je lichaam meer rust kunt geven en het zich beter kan herstellen.

Hoe ontstaat bekkeninstabiliteit?

Bekkeninstabiliteit is een aandoening die met name voorkomt bij zwangere vrouwen. Rond de vijftiende week van de zwangerschap worden namelijk de bekkenspieren en -gewrichten soepeler. Dit gebeurt zodat de baby tijdens het bevallen gemakkelijker door het bekken naar buiten kan. Dit is natuurlijk iets positiefs, maar door een verkeerde beweging of het teveel belasten van het bekken kan dit helaas ook resulteren in bekkeninstabiliteit. Dit komt maar liefst bij 50% van de zwangere vrouwen voor.

Wanneer je last krijgt van bekkeninstabiliteit kan dit in de loop van de zwangerschap verergeren. Ook bij een volgende zwangerschap zullen de bekkenspieren en -gewrichten zich eerder versoepelen, waardoor de kans op bekkeninstabiliteit wordt vergroot. Bekkenpijn na bevalling kan nog een half jaar tot een jaar aanhouden, maar in sommige gevallen kun je er ook last van houden.

 • Het medisch zitkussen bestaat uit twee lagen schuim met verschillende hardheden, zodat hij de juiste ondersteuning biedt.
 • Er zijn twee verborgen gaten in het zitkussen verwerkt die de druk op het stuitje en het genitale gebied verminderen.
 • Het medisch zitkussen heeft een opblaasbaar luchtkussen om de spanning van de zitbeenderen te verlichten.
 • Daarnaast is de bovenste laag voorzien van medisch textiel dat waterproof, urineproof, antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken is.

Carrie Cushion 50 dagen uitproberen

Zoals je ziet zijn er veel situaties waarbij het Carrie Cushion verlichting kan bieden. Je komt er echter maar op één manier achter of jij geholpen bent door het zitkussen en dat is door het te proberen. Mocht het binnen 50 dagen niet bevallen dan retourneer je het en ontvang je een terugbetaling. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de onderstaande knop.

Hoe kun je bekkenpijn verminderen?

Wil je bekkenpijn verminderen, dan kun je een aantal dingen doen. Hieronder geven we je graag een aantal bekkenpijn tips, zodat je de komende tijd een stuk aangenamer kunt zitten en bewegen.

 1. Actief blijven en rust nemen
  Het is heel belangrijk dat je je bekkenbodem niet verder overbelast, maar dat betekent niet dat je niet meer moet bewegen. Door te bewegen en eventueel zelfs rustig te sporten blijven de spieren en gewrichten soepel, waardoor de pijn kan verminderen. Probeer alleen na een activiteit wel rust te nemen, wat dat heb je zowel tijdens als na de zwangerschap nodig.
 2. Bezoek een bekken(bodem)therapeut
  Wanneer je last van bekkenpijn hebt of last blijft houden, dan is het verstandig om een therapeut te raadplegen. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Pelvic Pain, of Praktijk Overwinning een praktijk bij jou in de buurt. Tijdens een consult wordt vastgesteld wat de oorzaak is van de bekken(bodem)pijn en hoe een eventueel behandelplan eruit komt te zien.
 3. Speciaal zitkussen voor bekkeninstabiliteit
  Een derde tip om bekkenpijn te verminderen is gebruik maken van een medisch zitkussen. Carrie Cushion is hier een voorbeeld van, dit is een speciaal kussen voor bekkeninstabiliteit. Carrie Cushion is ontwikkeld door twee bekkenfysiotherapeuten en EMTEK Ergonomics dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van bureaustoelen voor mensen met zitproblemen.

Zo bestaat dit bekkeninstabiliteit zitkussen uit twee lagen schuim met verschillende hardheden, waardoor je zelf kunt kiezen welke ondersteuning het beste bij jou past. Daarnaast wordt de druk op het stuitje, het genitale gebied en de zitbeenderen verlicht, waardoor tevens de bekkenbodempijn afneemt. Zo kun je vaak weer lekkerder zitten en net wat beter je rust nemen om te herstellen.

Hoe zit dat met bekkeninstabiliteit en werken? Je kunt jouw Carrie Cushion overal mee naartoe nemen. Het kussen is namelijk heel compact, maar ook voorzien van medisch textiel. Daardoor kun je jouw zitkussen altijd gemakkelijk schoonmaken.

Mocht je meer willen weten over ons medisch zitkussen bij bekkeninstabiliteit, dan kun je via deze pagina meer informatie bekijken en bestellen. We hopen dat je snel weer pijnvrij kunt zitten!

Het zitkussen Carrie Cushion

Mocht je meer willen weten over Carrie Cushion, dan vind je hier veel informatie over het zitkussen. Je ontvangt het zitkussen altijd 50 dagen op proef, omdat we willen dat het echt helpt om jouw vorm van zitpijn tegen te gaan.

We helpen je graag!

Vragen over het orthopedisch zitkussen van Carrie Cushion? Neem contact met ons op.

Vind je antwoord in de F.A.Q.

De snelste manier om een antwoord te vinden op je vraag is door te zoeken in de F.A.Q.-sectie op onze website. Hier vind je alle veelgestelde vragen over Carrie Cushion.

Ga naar de F.A.Q.

Bel voor een snel antwoord

Je kunt ons altijd bellen voor een snel antwoord op jouw vraag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

085 487 3333

E-mail onze experts

Heb je een vraag die beantwoord moet worden door een bekken(bodem)- of zitspecialist? Stuur ons een e-mail. Je krijgt dan gegarandeerd direct contact met één van onze experts.

expert@carriecushion.nl