carrie cushion

Jouw zitkussen voor

bekkenpijn en bekkenbodempijn

Zwangere vrouwen

Wanneer je zwanger bent kan het lastig zijn om comfortabel te zitten. Ongeveer 50% van de zwangere vrouwen heeft last van bekkenpijn. Daarbij komen ook andere vormen van zitpijn voor, zoals stuitpijn en pijn in de onderrug. We vertellen je graag hoe Carrie Cushion jou hierbij kan helpen.

Hoe ontstaat bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap worden, rond de 15e of 16e week, de spieren en gewrichten rondom het bekken soepeler. Dit komt door de zwangerschapshormonen, zodat de baby bij de bevalling door het bekken naar buiten kan. Doordat, naarmate de zwangerschap vordert, de baarmoeder verder groeit en de buik steeds zwaarder wordt kan dit resulteren in overbelasting.

Het kan gebeuren dat het bekken tijdens de zwangerschap verkeerd worden belast, bijvoorbeeld door trager werkende rug- en buikspieren of doordat je een verkeerde beweging maakt. De spieren zijn rondom het bekken niet altijd sterk genoeg om dit op te vangen en te stabiliseren. Op dat moment kan bekkeninstabiliteit, ook wel bekkenpijn genoemd, ontstaan. Dit kan gedurende de zwangerschap verergeren.

Bij een volgende zwangerschap begint het proces rondom het bekken een stuk eerder. Hierdoor is de kans groter dat je last krijgt van bekkenpijn, dan bij de voorgaande zwangerschap(pen).

  • Het medisch zitkussen bestaat uit twee lagen schuim met verschillende hardheden, zodat hij de juiste ondersteuning biedt.
  • Er zijn twee verborgen gaten in het zitkussen verwerkt die de druk op het stuitje en het genitale gebied verminderen.
  • Het medisch zitkussen heeft een opblaasbaar luchtkussen om de spanning van de zitbeenderen te verlichten.
  • Daarnaast is de bovenste laag voorzien van medisch textiel dat waterproof, urineproof, antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken is.

Carrie Cushion 50 dagen uitproberen

Zoals je ziet zijn er veel situaties waarbij het Carrie Cushion verlichting kan bieden. Je komt er echter maar op één manier achter of jij geholpen bent door het zitkussen en dat is door het te proberen. Mocht het binnen 50 dagen niet bevallen dan retourneer je het en ontvang je een terugbetaling. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de onderstaande knop.

Bekkenpijn na bevalling

Na de bevalling verdwijnt bekken(bodem)pijn die je hebt opgelopen tijdens de zwangerschap niet direct. Het kan een half jaar tot een jaar duren voor je volledig herstelt. In uitzonderlijke gevallen kan het zo zijn dat je last blijft houden, dan is het absoluut aan te raden om een therapeut te raadplegen. Je kunt bijvoorbeeld Pelvic Pain of Praktijk Overwinning raadplegen voor een behandeling.

Het kan ook zo zijn dat bekkenpijn pas na de bevalling ontstaat. Dit kan voorkomen doordat verrekking of verscheuring van het kraakbeen en/of de gewrichtsbanden tijdens de bevalling optreedt, bijvoorbeeld doordat de baby in stuitligging lag voor de bevalling.

Hoe kun je bekkenpijn herkennen?

Bekkenpijn klinkt misschien als één specifieke klacht, maar er zijn meerdere pijnklachten die je kunt ervaren tijdens of na de zwangerschap die hieronder vallen. Hieronder bespreken de verschillende klachten die je kunt herkennen wanneer je last hebt van bekkenpijn.

Pijn in onderrug
De bekkenpijn die het meest voorkomt is pijn in de onderrug. Dit trekt in sommige gevallen ook door naar de (boven)benen. Dit kan aan één bepaalde zijde zijn van de onderrug, maar ook over de gehele breedte.

Pijn bij het schaambeen
Een andere veelvoorkomende klacht is pijn bij het schaambeen. Dit kan zowel pijn zijn op als rondom het schaambeen. Deze pijn voel je in het midden van de onderbuik, maar kan zich verder verspreiden naar de billen, liezen of (boven)benen.

Stuitpijn
Stuitpijn kan ook een vorm zijn van bekkenpijn. Deze vorm van pijn wordt vaak erger bij vermoeidheid en dagelijkse bezigheden, zoals zitten op een harde ondergrond. Dit kun je voelen als constante pijn rondom het zitvlak, maar ook als pijnscheuten.

Startpijn
Bij bekkenpijn kun je ook startpijn ervaren. Dit is pijn bij het ‘opstarten’, zoals bij het opstaan uit bed of bij het beginnen met lopen.

Bekkenpijn, wat te doen?

In de eerste periode na de zwangerschap wordt het sterk aangeraden om veel rust te nemen, zodat de bekkenbodemspieren de tijd krijgen om te herstellen. Wanneer je tijdens of na de zwangerschap bekken(bodem)pijn hebt opgelopen, dan wordt door je verloskundige of huisarts waarschijnlijk tien tot twintig dagen rust aangeraden.

Pijn bij zitten kan na de zwangerschap nog langdurig aanhouden. Je kunt daarom eens kijken of het Carrie Cushion iets voor jou is. Dit medisch zitkussen verlicht de pijn bij het zitten, waardoor je eindelijk weer pijnvrij kunt zitten op je favoriete plek binnenshuis of buitenshuis. Je kunt het kussen namelijk gemakkelijk meenemen.

Waarom Carrie Cushion?

Het zitkussen is speciaal ontwikkeld voor bekken(bodem)pijn door vier specialisten op het gebied van zitpijn en bekkenpijn. Het bevat daardoor verschillende geteste technieken die de pijn kunnen verlichten. Met twee lagen schuim en verschillende hardheden zorgt het medisch zitkussen ervoor dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

Mocht je nog twijfelen of het iets voor jou is, je ontvang het kussen 50 dagen op proef. Op deze manier kun jij testen of dit zitkussen dé uitkomst is voor jou!

We helpen je graag!

Vragen over het orthopedisch zitkussen van Carrie Cushion? Neem contact met ons op.

Vind je antwoord in de F.A.Q.

De snelste manier om een antwoord te vinden op je vraag is door te zoeken in de F.A.Q.-sectie op onze website. Hier vind je alle veelgestelde vragen over Carrie Cushion.

Ga naar de F.A.Q.

Bel voor een snel antwoord

Je kunt ons altijd bellen voor een snel antwoord op jouw vraag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

085 487 3333

E-mail onze experts

Heb je een vraag die beantwoord moet worden door een bekken(bodem)- of zitspecialist? Stuur ons een e-mail. Je krijgt dan gegarandeerd direct contact met één van onze experts.

expert@carriecushion.nl

Interview met Carrie Cushion door de Tailbone Doctor

Bekijk het interview door de Amerikaanse dokter Patrick Foye, die bekend staat als de ‘Tailbone Doctor’. Dokter Foye is specialist in staartbeen-pijn en interviewde ons tijdens het International Coccyx Pain Symposium in 2018 te Dordrecht. We gaan in de video uitgebreid in op de voordelen van het orthopedisch zitkussen voor mensen met diverse zitproblemen.